Prata med en professionell

Prata med en professionell

Jag heter Maria och har gått i samtalsterapi. Jag har haft samtalsterapi i ungefär ett år, och det har hjälpt mig mycket. Jag hade ingen aning om hur jag skulle hantera problem och känslor men detta hjälpte mig att få reda på det. Jag har lärt mig att prata om mina känslor och att få hjälp när det behövs.

Det är viktigt att ha någon att prata med när man mår dåligt och det är därför jag rekommenderar detta. Det är en bra idé att boka en tid för ett första möte så att du kan se om det är något för dig. Den här terapeuten som jag har gått till erbjuder hjälp till alla i Kristinehamn och Köping och är mycket kunnig. Det första samtalet kostar ingenting och går ut på att identifiera hur man ska lägga upp det. Det är individuellt hur många gånger man behöver träffas och man ska förstås inte fastna i ett beroende med den man pratar med utan syftet är att man ska kunna hitta konstruktiva lösningar på problemen och efter en tid vara så stark att man inte längre behöver samtalsterapi.

Om du känner dig nedstämd, orolig eller stressad är det helt normalt att behöva någon att prata med. Livet kan ibland vara svårt och i de stunderna kan det vara skönt att ha någon som lyssnar och hjälper en att se saker ur ett annat perspektiv. Att gå i terapi tar emot för många så jag kan verkligen rekommendera det. Det har hjälpt mig mycket och det kommer nog att hjälpa dig också. Så ta chansen när du får den! Man känner väl med en gång om man klickar med sin terapeut och gör man inte det så ska man förstås vända sig till någon annan. Hoppas verkligen att det här inlägget kan hjälpa er, varma hälsningar,

Maria

Kommentarer är stängda.