Vill du jobba som målare?

Vill du jobba som målare?

Min farsa jobbar som målare i Uppsala, och det är ett jobb som även jag kommer att välja, men jag är lite för ung ännu, men det kommer om ett år när jag ska börja på gymnasiet. Så vad gör en målare, är det ett jobb för dig kanske? Tja, vi ska gå igenom i detta inlägg vad en målare gör.

Först och främst är en det en person som målar byggnader eller hus på utsidan och insidan. När du blir husmålare innebär det att du målar hus så att de ser bra ut. Arbetet med att måla hus kan vara både på insidan och på utsidan. Men det är bara en bråkdel av allt som du kommer att få göra, du måste även bli expert på tapeter och att tapetsera efter konstens alla regler. Ett fel många gör är att de slarvar med underarbetet. Spacklar man inte så kommer det bli ojämnheter under de nya tapeterna, man ser skarvarna från de gamla. Varför gör man inte ett bra underarbete? Ja, målaren gör det, men som en privatperson har du oftast för bråttom och vill få uppå de nya tapeterna så fort som möjligt, inte bra!!!

Ett måleriarbete är lika viktigt som att välja rätt färg så att byggnaden ser bra ut både från insidan och utsidan. Det finns förstås många olika typer av färger och de finns i många färger och nyanser, som tur är behöver vi inte känna till dem alla , målaren vet hur han eller hon ska reda ut det, men ska du måla någonting på egen hand, ta reda på vad exakt det är du behöver, och fråga i butiken där de säljer färg! Men du kan spara mycket tid och besvär genom att anlita en målare.

Det finns andra uppgifter i jobbet men det kollar vi i nästa inlägg!

Kommentarer är stängda.