Ett inlägg om trädfällning

Ett inlägg om trädfällning

På en promenad i Uppsala i morse så kom jag på vad jag ska skriva ett inlägg om på bloggen idag. Jag kom fram till att ett inlägg om trädfällning skulle vara bra. Om du har ett eller flera träd som behöver fällas kan det här inlägget hjälpa dig lite grann! Jag ska berätta vad trädfällning är och dessutom kommer jag att dela med mig av några tips på hur du kan gå tillväga för att fälla träd på ett smidigt sätt.

Låt mig först och främst klargöra en viktig punkt: trädfällning är något helt annat än trädbeskärning! Trädbeskärning innebär att man klipper av för stora eller för små grenar. Detta kan förbättra trädens tillväxt eftersom onödiga grenar tas bort och mindre grenar blir större. Träd kan fällas i sektioner eller sågas av helt längst ner. Trädet kapas i en sådan vinkel att det faller i önskad riktning. Ett träd som fälls på detta sätt faller vanligtvis mot den sida där de översta grenarna finns (kronan). Det är viktigt att nämna här att det är mycket farligt att fälla träd när de hänger över hus, vägar och liknande platser! Överlag kan man säga att det är riskfyllt med att fälla träd så att ta hjälp av någon som är professionell inom området är alltid att rekommendera, det har jag gjort för bara en vecka sedan och tack vare det blev det riktigt gjort och varken någon människa eller hus kom tills skada och jag tänker att ni som har träd som ni behöver bli av med i första hand borde vända er till ett företag inom detta område. 

Vilka verktyg används? Trädet fälls med verktyg som motorsåg, bågsåg och yxa. Sedan kan det finnas vissa specialverktyg men det kommer jag inte gå in på närmare här.

Kommentarer är stängda.