Överklagade ett beslut

Överklagade ett beslut

Hej, jag känner en person vars dotter behövde personlig assistans men fick avslag från kommunen. Hon var mycket arg över detta och vände sig till en att överklaga beslutet som de i kommunen, Karlshamn, hade fattat, och som sagt, det blev en soppa av allting. Överklagan gick igenom men kommunen gav sig inte utan överklagade i sin tur till rätten och det drog ut på tiden. Under tiden hade flickans tillstånd försämrats och det var en kamp för hennes hälsa. Men till sist, efter mycket kamp fick hon assistans och har nu ett bra liv med mycket aktiviteter och hade det inte varit för denna advokat vet man inte hur det hade gått.

Det är alltid svårt att bevaka sitt eget barns intresse, och det kan vara lätt att man blir arg och frustrerad när kommunen fattar ett beslut som man inte håller med om. Men det är viktigt att komma ihåg att det finns möjligheter att överklaga beslutet, och det är därför det är bra att ha en advokat som kan hjälpa en genom processen. Det är inte alla som har orken att kämpa eller har ekonomisk förutsättning att ta hjälp utav en advokat. Men det är min starka uppmaning till alla föräldrar att, om ni inte kan klara av det själva, ta hjälp av en advokat. Det är inte alltid lätt att kommunicera med kommunen och få dem att förstå ens behov. Men med hjälp av en advokat som kan driva frågan vidare till rätten finns det stora chanser att man får igenom sina begäran.

Kommentar från Ann:

Det är mycket viktigt att man som förälder tar hjälp när det gäller att överklaga beslut från kommunen. Det är inte alltid lätt att kommunicera med kommunen och få dem att förstå ens behov. Men med hjälp kan man få rätt.

Kommentarer är stängda.